torsdag 7 oktober 2010

Tittering Thursday - spännande

I oktober varje år är det en person som får det litterära Sverige (och vissa delar av världen) att stå stilla, nämligen Svenska Akademiens ständige sekreterare. Och tillfället som alla väntar på är just när den ständige sekreteraren, för närvarande Peter Englund, kommer ut genom de guldmålade dörrarna inne på Svenska Akademien för att tillkännage vem som fått årets Nobelpris i litteratur. Det är faktiskt himla spännande! Jag hoppas varje år att det ska bli Joyce Carol Oates, som till exempel skrivit ungdomsböckerna Stor i käften, Snygg och Vilda gröna ögon, men hennes namn har inte ropats upp än.

Idag var det dags igen! Förhandstipsen har duggat tätt. Det har talats om Cormac McCarthy (som bland annat skrivit Vägen som också blivit film med bland andra Viggo Mortensen), Oates och vår svenske poet Tomas Tranströmer. Men det var ingen av dessa namn som Peter Englund presenterade, utan istället den peruanske författaren Mario Vargas Llosa!



Radio Kristianstad var på plats på bibblan och blogbabe Olof fick göra ett expertlåtande (i inslaget "Kvoten för kvinnor fylld").

Många av nämnda författares böcker finns på bibblan!

/Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar