onsdag 15 juni 2011

Wordy Wednesday - är zombies de nya vampyrerna?

Efter många år med mer eller mindre blodtörstiga vampyrer i böcker, på film och på tv tycks behovet av något mer nervkittlande vuxit. Jag tycker mig märka att zombies tar mer och mer plats i medierna, och i barn och ungas fantasi, så det är väl inte mer än rätt att även CHRIB släpper in de levande döda även här på bloggen. Dagens zombie-boktips är seriealbumet The walking dead av Robert Kirkman och Tony Moore.

Handlingen kretsar kring en småstadspolis, Rick Grimes, som när han vaknar upp på sjukhuset efter en skottskada upptäcker att världen tagits över av zombies. Dessa stinkande, ruttnande varelser är bara intresserade av en sak, att äta upp det fåtal människor som finns kvar. Grimes beger sig ut i en livsfarlig värld på jakt efter sin familj. Ska han hitta dom innan "zombiesarna" gör det? Eller är det redan för sent?

Det är ett nytt förlag, Apart Förlag, som ger ut serien i Sverige. Ägarna tröttnade på att ingen gav ut succéserien i Sverige och startade därför själva ett förlag. Bra gjort! Böckerna är förlaga till den populära tv-serien med samma namn.

/Ulrika

1 kommentar:

  1. Vill bara uppdatera texten något. Nu på fredag, den 14 otober, släpps volym två.
    Gör man ett förköp kan man vinna en rätt sjuk zombiearmé dessutom.
    Mer info: http://bit.ly/n4wr1E

    SvaraRadera