onsdag 13 juni 2012

Fotboll

Det händer faktiskt att vi pratar om sport även här på bibblan, särskilt som nu när fotbolls-EM pågår för fullt i Ukraina och Polen. Heja Sverige (det kommer ju fler matcher…)! Fotboll ÄR kul, och det bästa är att det inte krävs så mycket; det räcker att kicka runt lite med en boll på gården, ensam eller i sällskap med någon.

 Som ni kanske vet släpptes ju i höstas boken om Zlatan: Jag är Zlatan Ibrahimovic : min historia. Den har blivit otroligt populär. Nu kommer den även i en lättläst version, perfekt för den som inte vill/kan plöja igenom de 422 sidor som den ”vanliga” versionen innehåller. Själv har jag faktiskt inte läst Zlatans bok ännu men jag tror att han har en intressant historia att berätta.

Det finns också gott om andra böcker om fotboll här på biblioteket. Varje år kommer till exempel boken Fotboll som innehåller årets nationella och internationella fotbollshändelser. Andra exempel är Den nödvändiga boken med allt du vill och inte vill veta om fotboll, David Beckham lär dig spela fotboll, VM i fotboll och Zlatan är Zlatan. Fans – motståndarna heter den första delen i en ny spännande och fartfylld bokserie för läsare i de yngre tonåren. Den handlar om Tove och Noel som båda älskar fotboll. Den ene håller på Hammarby, och den andre på AIK. Som upplagt för problem alltså, och vänskapen och kärleken sätts verkligen på prov… Alla böckerna finns såklart att låna på bibblan.

/Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar