måndag 20 augusti 2012

Kristin Cashore

Det börjar dra ihop sig till bokfestival i stan! Vi passar på att tipsa om en långväga gäst, nämligen fantasyförfattaren Kristin Cashore från USA. Hon kommer till festivalen lördag 8 september kl. 11.00 i Konserthuset, Stora salen. Välkommen!
Kristin Cashore skriver på en fantasysserie som heter "De utvalda". Första boken heter "Tankeläsaren" och med den vann hon The 2009 Mythopoeic Fantasy Award for Children´s Literature. Boken har sålts till 28 länder och placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokpriser och inte minst fått tusentals hängivna läsare över hela världen. Seriens andra del heter "Monstrets dotter" och den tredje och sista delen "Bitterblue" kommer ut på engelska i dagarna.

Böckerna utspelar sig i en värld med sju kungadömen där vissa barn föds med olikfärgade ögons. Dessa barn kallas för särlingar. En särling har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Huvudpersonen är 18-åriga Katsa, en särling som har fått dödandets gåva. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender. Men allt förändrars när hon träffar prins Po. Spännande!


Vill du läsa mer om Kristin Cashore och hennes böcker så har hon en alldeles utmärkt blogg:
http://kristincashore.blogspot.se/

Vi ses väl på Bokfestivalen?!

/Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar