måndag 19 november 2012

Nu så är det jul igen...

Ingen har väl missat att julen närmar sig? Affärerna har sålt julpynt ett bra tag redan och på gator och torg börjar det fixas och fejas med belysning och dekorationer. I dag tog vi på biblioteket upp alla våra julböcker från källaren och då började jag känna en spirande julstämning. Bland julböckerna finns bl.a. Astrid Lindgrens alla berättelser med skildringar av julfirande hos Madicken, Pippi, Emil och alla de andra. Och i år kommer det faktiskt ut en alldeles ny bok av Astrid Lindgren - Tomten är vaken. Boken skrevs ursprungligen till den tyska publiken men nu har man hittat det svenska originalmanuset. En riktigt fin berättelse som bygger på den klassiska Tomten av Viktor Rydberg

I julhögen återfinns också hysteriskt roliga Sunes jul och Jostein Gaardners bok Julmysteriet, som är som en riktig julkalender med ett kapitel för varje dag fram till jul. 
Tage Danielssons tv-film om Karl-Bertil Jonssons julafton tillhör ju klassikerna och finns även som bok med härliga bilder av Per Åhlin. Nu ska Karl Bertil också bli opera! Operan har titeln Snäll rebell. Undra hur det kommer att låta med den "stränge fadern", "den ömma modern" och Karl-Bertils egen målbrottsstämma?!


Ta ut julen i förskott - låna en bok på bibblan!


/Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar