måndag 10 december 2012

Ja, se det snöar!

Idag vräker snön ner här i Kristianstad. Det var lääängesen jag såg så mycket snö! Det är riktigt härligt att leva i ett Narnia-land! Det enda trixiga är när man måste ta sig någonstans. Därför lämpar det sig utmärkt att bara sitta inne och knapra på en pepparkaka och läsa en bra bok.
Man kan också läsa om nya böcker som är på gång. I går fick vi bokkatalogen Vårens nya böcker som skriver om en massa böcker att längta till:

Gul utanpå av debutantförfattaren Patrik Lundberg, handlar om författarens egen uppväxt som adopterad från Korea. Kommer i januari.


Mats Berggren som skrivit en hel hög med ungdomsböcker (bl.a Språkresan, En enda kväll) kommer med en ny bok i januari - Jag ljuger bara på fredagar. Boken handlar om Alex som ordnar en fest där allt spårar ur.


Kristianstads egen Kristina Ohlsson kommer med sin första barnboksdeckare i januari, Glasbarnen, som utspelar sig i Åhus.

Författaren Ursula Poznanski som skrivit Erebos, kommer med en ny bok i april som heter Saeculum och handlar om ett rollspelssällskap. Stor spänning utlovas!
Boktrailern kan du se här.

Och i maj kommer Suzanne Collins (ni vet hon som skrivit Hungerspelen!) nya bokserie om Gregor. Första delen heter Gregor från Ovanjord och verkar vara inspirerad av Alice i Underlandet. "När Gregor ska passa sin tvååriga lillasyster Boots försvinner hon genom en öppning i tvättstugan. Gregor kastar sig efter och faller rakt ner i Underjord. Syskonparet är väntade där. Underjords öde vilar nämligen i deras händer. Gregor vill bara hem, men när han får reda på att hans pappa sitter fängslad där kastar han sig rakt in i ett svindlande farligt äventyr."/Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar