måndag 3 juni 2013

Forza Läslandslaget!

Sverige har många landslag, framför allt i diverse idrottsgrenar. André Pops, sportjournalist känd från bland annat Vinterstudions sändningar och sitt inhopp som julvärd på julafton, tycker att det är hög tid att Sverige även får ett Läslandslag. Pops brinner för såväl idrott som läsning och har just gett ut sin andra barnbok; Sommarkampen. Han är bekymrad över det minskade läsandet i Sverige och så här säger han i en intervju i Aftonbladet:

"Tre kronor och fotbollslandslaget kan sluta tävla om vem som är nummer ett. Nu startar jag Läslandslaget, Sveriges viktigaste landslag, säger André Pops... Alla som antar utmaningen att varje dag i sommar läsa en stund för sina, eller andras, barn platsar i Läslandslaget, säger trebarnspappan Pops som ser med oroliga ögon på utvecklingen. I dag läser endast var tredje förälder för sina barn, för bara tio år sedan var andelen dubbelt så hög. Samtidigt ser vi hur var femte elev går ur grundskolan utan att läsa tillräckligt bra för att kunna plugga vidare. Att inte kunna läsa och förstå texter är förödande för barnets livschanser och i förlängningen för hela samhället. Skolan gör ett fantastiskt arbete, men utan uppbackning från oss föräldrar klarar den inte att vända utvecklingen. Därför är jag, tillsammans med förlaget, med och startar Läslandslaget.
- Hur känns det att vara förbundskapten?
- Superkul! Vem skulle inte vilja testa det jobbet? Att vara förbundskapten för Läslandslaget blir ansvarsfullt eftersom det är det viktigaste landslaget vi har, men också ganska lätt eftersom alla platsar."

CHRIB gillar! Vill du också bli en landslagsspelare? Då är det bara att följa Läslandslaget på Facebook: Facebook.com/laslandslaget

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar