måndag 19 april 2010

Miscellaneous Monday- lusläsning

Pust! Flyttveckan som gick var verkligen intensiv. Glömde till och med att blogga i fredags, snacka om freaky! Idag öppnade vi portarna igen. Undrar vad besökarna tycker? Får se imorgon när jag är tillbaka på bibblan.

Idag har jag tillbringat dagen tillsammans med två barn, en luskam och ett antal löss. Även om det är intressant med nya erfarenheter så finns det vissa man kan vara utan... Om du vill läsa mer om löss rekommenderas faktaboken Huvudlöss av K. Hartley eller den lite mysigare Löss! av Stephanie Blake.

Apropå obehagligheter och lusläsning så funderar jag just nu på hur vanligt det är med produktplacering i skönlitteraturen. Har inte tänkt så mycket på fenomenet tidigare men jag vet inte om det beror på att jag inte haft mina lusläsglasögon på mig eller om företeelsen är ny. I boken jag läser just nu nämns det kända varunamn på var och varannan sida och jag kan inte se att det tillför berättelsen något. En utläggning om en viss känd kolsyremaskin känns till exempel något krystad. Kan det vara så att någon kreativ PR-avdelning tycker att det vore väldigt trevligt att se just den produktens namn i ett litterärt sammanhang? Vem vet?

/ Ulrika

1 kommentar:

  1. men kära ni, det blev jättefint på biblioteket! mycket annorlunda, men bra som omväxling.

    SvaraRadera