torsdag 25 november 2010

Tittering Thursday - och vinnaren är...

Det var Jenny Jägerfelds bok Här ligger jag och blöder som kammade hem årets Augustpris i klassen Årets svenska barn- och ungdomsbok. Grattis! Så här börjar boken:

"Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Med den här inledningen går det knappast att misslyckas! Maja, 17 år, råkar såga av sig en bit av tummen på en skulpturlektion och det blir inledningen till en rad händelser som håller läsaren klarvaken ända till sista sidan. En komplicerad mor-dotter-relation i kombination med känslomässigt kaos beskrivs med både humor och allvar och boken blir verkligen en bladvändare! Extra roligt är att boken ges ut av ett litet nystartat förlag, Gilla böcker, som vill satsa på att ge ut ungdomsromaner. Här ligger jag och blöder finns såklart att låna på bibblan!

Tyvärr blev det inget pris till Katarina Sandberg från Kristianstad, i klassen Lilla Augustpriset. Vann gjorde istället Christer El-Mochantaf med sin novell Kalla hjärtans dag.

/Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar