måndag 30 november 2009

Miscellaneous Monday – bland vampyrer och vildingar

Igår kväll, när det blivit riktigt mörkt, var B&U på bio och såg andra delen av Twilight: New Moon. Alla blogbabes:en har läst del ett, en babe har läst tvåan och den flitigaste baben har läst alla fyra delarna, på engelska dessutom! (Vad gör man när alla svenska är utlånade och man inte kan vänta?)Filmen var precis så sorgligt romantiskt övernaturlig som vi hoppats och en kollega såg nästan svimfärdig ut när Edward syntes på duken, och det gör han ofta!:) Vi kunde dock inte enas om ifall Jacob/Jake var läcker eller töntig. Nån som vet?

Kan bara upprepa vad vi tidigare skrivit: se filmerna! Jag tycker dessutom att du ska läsa böckerna; som vanligt finns det så mycket mer att njuta av när fantasin får flyga fritt och inte hämmas av filmteknikens begränsningar.

Fler filmade böcker som är på gång:

Den 27 november hade filmen Till Vildingarnas land (Where the Wild Things are) premiär. Maurice Sendaks bilderboksklassiker gavs ut för över 30 år sen men är fortfarande lika bra. Tål även att läsas av (eller för) vuxna! Filmen, som är regisserad av Spike Jonze, ser enligt trailern ut att vara en lyckad överföring till 3D-formatet.

Cressida Cowells böcker om den rödhåriga vikingen Hicke Hiskelig Halvulk III ska också bli film, premiär i mars 2010. Ska bli spännande att se hur den inte alltför modige Hicke klarar av draktämjning, romerska arméer och annat smått och gott som en riktig viking måste kunna. Tyvärr kan han nog inte räkna med sin kusin Snorslödders hjälp… Om du vill se trailern finns den här.

Imorgon är det den 1 december vilket som vanligt innebär att det är dags för JULKALENDERN! På TV blir det superhjältar, inte helt ovanligt, men i radion är det första gången en monsteragent dyker upp. Det är Martin Widmarks Nelly Rapp som ska hjälpa oss komma i julstämning i år. Vi får se om hon lyckas. Något som definitivt skapar julstämning är julgodis och imorgon öppnar jag första luckan i chokladkalendern. Mums!

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar