måndag 16 november 2009

Miscellaneous Monday - blodig dans och miljöhopp

På onsdag, den 18 november, blir det Rätt vis kabaré i Söderportskolans aula:
”Man är väl rätt vis om man kan vara rättvis på rätt vis?! Men om man nu verkligen känner för att duscha länge eller behöver byta mobil
eller måste hälsa på vänner, då ska man väl inte behöva gå omkring som en annan Gandhi och bara avstå från allt? Eller?
Kan vanmakt bli handlingskraft om vi slår oss samman?”
Teater Arken. Klockan 18.00. Fri entré

Torsdagen den 19 november kommer Skånes dansteater till Hässleholms kulturhus. Föreställningen Young Blood är en ung dansföreställning med ett urval av de mest populära koreografierna från förra säsongen: bland annat streetdansinfluerade Halliburton Freedom av Fredrik Rydman, alias Benke från dansgruppen Bounce.
Röda Salongen kl. 19.00. Entré studerande 40 kr

Samma dag, torsdagen den 19 november är det dags för Bokäventyrets andra skrivarverkstad. Vi fikar, boktipsar och lär oss skriva egna texter med hjälp av författaren Jessica Schiefauer.
Tid: 15.30-17.30. Plats: Stadsbibliotekets Sagorum. Ålder 10-13 år
OBS! Föranmälan till B&U på tel 136715

Ta på dig gympaskorna och rusa till Regionmuséet på lördag. Klockan 15.00 blir det nämligen en snabb och spännande Springvisning för unga (och vuxna) med konstpedagog Åsa Forsberg. Samling i museets entré.

När du ändå är ute och springer så ta en sväng inom Barbacka: Barnkonventionen fyller 20 år! Kom och fira alla barns lika rättigheter tillsammans med Kristianstads FN-förening.
Barbacka den 21 november kl.12-16.

Är du konstsugen? Missa inte Graffiti-utställningen på Hässleholms kulturhus, den håller på till årsskiftet, eller ”Ungkonst” på Barbacka. Ungkonst är ett spännande projekt för unga konstnärer i Skåne och på Själland. Kolla in www.ungkonst.nu om du vill veta mer./Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar