måndag 4 januari 2010

Miscellaneous Monday - bio


Nu är de flesta helger avklarade och det är fortfarande en vecka kvar av jullovet! Att se på film är en bra sysselsättning och just nu går det en hel del spännande filmer på bio i Kristianstad. För film är väl fortfarande bäst på bio, eller...? En klassiker som precis haft premiär är Sherlock Holmes, denna gång som ett actionspäckat äventyr med Robert Downey Jr och Jude Law i huvudrollerna. Passa på att få lite Londonfeeling!


En annan storfilm som går just nu är Avatar, också denna ett äventyr fast ett mer framtids- och science fictionbaserat sådant. Filmen är regisserad av James Cameron som också ligger bakom Titanic. Visste du att James Cameron inte bara har regisserat Avatar utan också ligger bakom manus och produktion?! Mer fakta om Avatar och andra filmer finns på IMDb, The Internet Movie Database, ett fantastiskt filmuppslagsverk på nätet.

Har du fyllt 15 år kan du se hur den spännande historien om Mikael Blomkvist och Lisbet Salander slutar, i Luftslottet som sprängdes, sista delen i Stieg Larssons Milenniumtrilogi.

Både Sherlock Holmes och Luftslottet som sprängdes bygger på böcker, som så klart finns att låna på bibblan!

/Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar