tisdag 26 januari 2010

Tipsy Tuesday – i väntan på snöstormen…

Miljötips: I rikemanskommuner som till exempel Danderyd kör man smutsiga bilar. I snitt var 38 % av alla sålda bilar ifjol en miljöbil men i Danderyd var siffran endast 25 % enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är lite märkligt kan man tycka. Det är ju knappast ekonomiska skäl som ligger bakom. Någon borde kanske förklara för dessa bilägare att det bara finns ett jordklot. Som vi alla delar. Oavsett inkomst så kommer vi att andas samma smutsiga luft och dricka samma förorenade vatten. Inte ens Danderyd slipper den globala uppvärmningen. Enligt Bil Sweden borde vi ta efter våra norska grannar när det gäller satsningen på miljöbilar. I Oslo får till exempel elbilsägare åka i bussfilen, dom slipper betala skatter och avgifter och får parkera och ladda el gratis.

Tekniktips: För oss med större ordproduktion än vad fingrarna hinner med; nu finns en applikation till iPhone som förvandlar den till en diktafon. Applikationen kan sedan omvandla ditt inspelade tal till text och skicka iväg det som ett e-mail. Äntligen!
Mer teknik; Google har just lanserat sin egen ordbok och lexikon på nätet. Ordboken översätter uppslagsorden från engelska till 27 språk. Dock inte till svenska, ännu.

Verklighetstips: Mer om succéfilmen Avatar: ”Låtsasvärlden Pandora gör ungdomar deprimerade” påstås det i flera media; ”De unga känner så stark längtan till den fiktiva världen att dom får sömnproblem och inte längre kan känna glädje i vardagen”. Det finns ett lätt (?) sätt att känna glädje över den faktiska verkligheten. Anmäl dig som volontär i någon frivilligorganisation som till exempel Stadsmissionen eller Röda korset. Att hjälpa andra som har det svårt gör dig både ödmjuk och tacksam över att du trots allt har ett hyfsat bra liv.

Evenemangstips: Missa inte en av Sveriges smartaste och vassaste tungor. Ståupparen och samhällskritikern Magnus Betnér kommer Kristianstad Teater den 6 februari kl. 20.30. Föreställningen heter ”Livets ord” och varar i härliga 90 minuter. En personlig favorit!

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar