måndag 1 februari 2010

Miscellaneous Monday – tillfälle att fira sökes

Årets kortaste månad är här. Skönt tycker jag, att den är kort alltså. Februari och mars är verkligen grå. Borta är julens varma röda och våren späda gröna lär dröja ett tag till. Hur gör man då för att inte deppa ihop helt och hållet? Nedan följer några överlevnadstips:

Imorgon är det Kyndelsmässodagen (och på söndag!?). Den firas enligt den kristna traditionen till minne av hur Maria bar fram det nyfödda Jesusbarnet i templet. Det märkliga ordet kyndel kommer av latinska candela (eng. candle) d v s ljus. Jag föreslår därför att du genast plockar fram alla juleljusen igen och firar dagen med en rejäl elräkning till tonerna av ”Dansa i neon”.

När du ändå är i firartagen kan du passa på att fira Samernas nationaldag på lördag, den 6:e februari. Förslagsvis genom att öppna fönstret och låta grannarna njuta av en äkta sydsvensk jojk. Har du en trolltrumma till hands har du även kompet fixat! När jag gick i skolan fick vi lära oss betydligt med om USA:s ursprungsbefolkning än om vår egen. Jag hoppas att medvetenheten hos lärarkåren, och allmänheten, är bättre idag.

Glöm inte kärleken! Du kan redan nu börja planera för Alla hjärtans dag – en härligt röd dag mitt i det grå. Baka hjärtekakor och frys in. Tillverka egna hjärtekort. Komponera en kärleksdikt. Låt inte affärsmännen (-kvinnorna?) göra big bizznizz av kärlekens egen dag.

Sist men inte minst, glöm inte bort SEMLORNA. Personalen på Barn & Unga är inte helt överens om hur den perfekta bullen ska vara konstruerad men vi är som vanligt helt eniga om att alla traditioner där fika ingår bör uppmärksammas.

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar