onsdag 17 februari 2010

Wordy Wednesday – djuriskt bra

Efter chicklit och bitlit/bittlit är det nu dags för animalit. Det vill säga biografier om älskade husdjur. Trenden kommer (som så ofta) från den anglosaxiska världen där intresset för kändisbiografier nu tycks allt svalare. Nu vill alla istället läsa om coola katter och hippa hundar; om katten Casper som var en välkänd resenär på treans busslinje i Plymouth, om bibliotekskatten Dewey i Iowa eller om skräckförfattaren Dean Koontz hund Trixie. Alla vi som lever med djur vet hur mycket inspiration (och kärlek) dom ger, säkerligen så att det räcker till många långa berättelser att njuta av framöver.

Även om blogbabes:en försöker undvika OS i möjligaste mån så kan vi inte låta bli att glädjas med våra nya guldstjärnor. Både Charlotte Kalla och Björn Ferry känns som en frisk fläkt i den annars så beiga sportvärlden. Båda lyser av glädje och livslust. Nästan så man blir lite sugen på att själv ta fram vattenpistolen och ta sig en skidtur… Ferry är förutom världsmästare också en spexare av stora mått. Enligt tv-sportens kommentatorer vet man aldrig vad som ska ske när det är dags för presskonferens. Nedan följer ett par citat från denne mångordige man:

Det är bara ouppfostrat att bryta skidor och strunta i att prata med folk.” (Om att överdrivet visa känslor efter ett dåligt lopp.)

För mig får det gärna bli dödsstraff eller alla fall en upprepad pungspark för alla dopningsbrott.” (Apropå de 30 aktiva som stoppades från att tävla på OS.)

Bara att bita tag i hans rövskägg.” (Om att haka på tysken i stafetten i VM i Östersund 2008.)

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar