måndag 14 juni 2010

Miscellaneous Monday - bollkänsla


Vilka känslor en boll kan väcka; glädje, sorg, kärlek, ilska - till och med hat. För mig som levt bland fotbollsfrälsta i över 20 år är det fortfarande tämligen obegripligt. Att det är kul att spela fotboll fattar jag, har faktiskt ett förflutet i damlaget, men att titta på när andra spelar förstår jag inte tjusningen med. Än mindre att låta hela sitt liv kretsa kring denna lilla runda sak.
Oavsett om du gillar fotboll eller ej så tror jag inte du missat att fotbolls-VM nu är i full gång. Den här gången utspelar (!) sig kampen i Sydafrika vilket ha lett till en hel del diskussioner. Den senaste kan man läsa om i tidningen metro idag: de traditionella trumpeterna, vuvuzelorna, låter för mycket och både lagen och tv-tittarna har tröttnat på oljudet. De sydafrikanska supportrarna hävdar dock att trumpeterna hör till deras tradition och att dom behövs för att stärka och inspirera spelarna. Vill du själv höra hur det låter så kolla här. Reportern tycker att det låter som "a duck on speed"!
Om du inte kan få nog av fotboll finns det en hel del litteratur i ämnet här på biblioteket, allt ifrån historik och resultat i tjocka samlingar till ren skönlitteratur. Magnus Ljunggrens nya bok VM-sommar passar alldeles utmärkt i hängmattan; sommarlov, fotboll och kriminella kompisar. Låter som ett bra recept på en sträckläsningsbok!
/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar