tisdag 22 juni 2010

Tipsy Tuesday - tiaror och trumpeter

Puh! Så var det äntligen över! I lördags fick prinsessan sin drömprins och nu lever dom lyckliga i alla sina dar. Eller? Med tanke på den kärlek dom visade varann inför närgångna kameror (och hela världen) så tycks det finnas en bra grund att bygga på. "Störst av allt är kärleken" som prins Daniel sa medan tårarna föll som sommarregn bland åhörarna.

Blogbabes:en har lite olika inställning till det här med kungahuset men om prinsessor tycker vi. Kanske en yrkesskada? Här på biblioteket finns alla sorters prinsessor, sådana som finns eller har funnits på riktigt och såna som bara finns i fantasin.

Gillar du riktiga blåblodiga sessor, till exempel Victoria eller Diana så hittar du dom på avdelning Lz. Vill du hellre ha rosaljuv kärlek kan du läsa Meg Cabots serie En prinsessas dagbok som handlar om Mia, en vanlig tonårstjej som bor på Manhattan men som också visar sig vara prinsessa i landet Genovia! Seriealbumet Prinsessan och grodan är en tämligen fri (och kul) tolkning av bröderna Grimms saga. Är du mer inne på vampyrer så ska du läsa Richelle Meads serie Vampire Academy om den dödliga vampyrprinsessan Lissa Dragomir och hennes kamp mot de onda odödliga strigoi-vampyrerna.

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar