måndag 30 augusti 2010

Miscellaneous Monday - the return of the bröllop

Precis när du trodde att årets bröllopshysteri var över... Det har visserligen varit en hel del bröllopsprat i år, även här på CHRIB, men jag kan inte låta bli att tipsa om en ny bokserie som heter Bröllopsfixarens dotter av Coleen Murtagh Paratore. Jag läste del ett, Öppna ditt hjärta, för ett tag sen och nu ligger den andra delen, Amors pilar, på sängbordet och väntar.

Böckerna handlar om Willafred Havisham vars mamma arbetar som bröllopsfixare. Trots att hon själv inte längre tror på kärleken. Hon vill inte heller att Willa (som hon själv kallar sig) ska ägna sig åt drömmerier om kärlek och annat trams. Willa har aldrig träffat sin pappa, han dog innan hon föddes, men hon vill väldigt gärna ha en ny och hon försöker hela tiden att hitta en. Tyvärr har hennes mamma andra planer för sig och dottern. Spännande, kul, sorgligt och romantiskt i en härlig blandning.

På biblioteket har vi placerat boken på Hcg-avdelningen, dvs ålder 9-12 år, men jag tycker att den lika gärna hade kunnat stå på ungdomsavdelningen. Kärleken är evig!

/Ulrika

PS Igår besökte jag Den stora trädgårdsfesten på Sofiero Slott i Helsingborg. Gissa vilket tema dom hade där? Kolla här för ledtrådar.DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar