tisdag 24 augusti 2010

Tipsy Tuesday - and the winner is...

Igår avslöjade Sveriges Radio vinnaren av Barnens Romanpris 2010. De fem nominerade böckerna var:

Vi rymmer igen av Bo R. Holmberg
Hedvig och Hardemos prinsessa av Frida Nilsson Kung Steve och alla hemlösa hjärtans blues av Thomas Fröhling
Fyren och stjärnorna av Annika Thor och Per Thor Adzerk – den vita hingsten av Lin Hallberg

Nomineringslistan sammanställdes av en grupp vuxna barnbokskritiker som ur 2009 års svenska utgivning valde ut fem böcker för 9-12-åringar. Juryn har bestått av sex mellanstadieelever från Rambodalsskolan i Norrköping. Under några veckor har man kunnat lyssna på barnens bokdiskussioner på radions P1. Jag har tyvärr missat några avsnitt men alla finns att lyssna på här . Det är jättespännande och kul att höra hur deltagarna resonerar och jag blev sugen på att läsa alla böckerna.

Vem blev då årets vinnare av Barnens Romanpris?
Stort grattis säger vi till Lin Hallberg som fick priset för boken Adzerk - den vita hingsten. Här kan du läsa mer om boken.
Lin Hallberg säger själv så här om priset:" – Det är extra roligt att få priset eftersom det är unga läsare som har röstat fram boken. Barnens Romanpris ger mig inspiration och möjlighet att fortsätta skriva om olika hästkulturer. Nu blir höstens äventyr på Island av!" Hon säger också att priset är en seger för hästboken som genre. Något som säkert alla häst- och boktokiga barn håller med om!

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar