onsdag 8 december 2010

Wordy Wednesday - kärlek börjar med basket

På bokmässan i höstas lyssnade jag bland annat till författaren, och f d basketproffset, Niklas Krog som berättade om sin nya bok Turk och Ayla. Det är andra delen, den första heter Ingen rädsla, i serien som handlar om just Turk (som egentligen heter Mattias) och Ayla som båda spelar basket i Stockholmstrakten. Trots att jag tycker det är trist att läsa om sport blev jag nyfiken på storyn och nu har jag läst första boken. Och jag måste definitivt läsa nästa!

I första boken ÄR det väldigt mycket basket, nästan på varenda sida är det match. Många basketord och mycket taktiksnack. Jag förstår inte allt men det gör ingenting, orden bygger upp en stämning och jag kan nästan se matchen framför mig och känna spänningen som stiger i laget.

Samtidigt som spelet pågår händer det saker utanför planen och inne i huvudet på huvudpersonerna. Turk spelar i Alvik, är svenne och ganska lugn och blyg. Ayla spelar i Akropol, hon har invandrarbakgrund och är både arg och tuff. Första gången dom lägger märke till varandra blir dom ovänner men båda två blir nyfikna och börjar fundera på varsitt håll. Deras lag spelar i samma hallar och dom stöter på varann då och då. Ayla har till och med kollat upp Alviks matcher på deras hemsida, även om hon aldrig skulle erkänna det.

Turk är intresserad av Ayla men ännu mer intresserad är han av Becka, Alviks damlags stora stjärna. Becka kan få vilken kille hon vill men är ändå singel, samtidigt uppmuntrar hon hela tiden sina beundrare som gör allt för henne. Nu har hon dock börjat titta på Turk. Hon har till och med lett mot honom och han vet inte vad det betyder. Är hon intresserad? Vill han egentligen vara tillsammans med henne, vad ska dom prata om? Det är trots allt någonting speciellt med den där arga Ayla. Hon med dom blixtrande ögonen och det svarta lockiga håret...

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar