tisdag 15 februari 2011

Tipsy Tuesday - tips från Lina

Vår fjärde blogbabe, Lina, är föräldraledig för närvarande men är med oss i tankarna (och några timmar idag IRL)! Hon vill gärna tipsa om följande böcker:

Himlen börjar här av Jandy Nelson (som för övrigt har ett fantastiskt snyggt omslag!) handlar om sjuttonåriga Len som förlorar sin älskade syster. Vi får sedan följa Len när hon först drar sig undan med sin sorg, men sedan faktiskt också drabbas av kärleken... En rolig detalj är de små handskrivna anteckningar som dyker upp då och då i mariginalen.

Fångad är Lucy Christophers debutroman, en thriller som innehåller "spänning som när det blixtrar, skräck som när det åskar. En häpnadsväckande, läskig och vacker bok." (Så här tycker John Marsden, prisad ungdomsboksförfattare. Enligt Lina stämmer det!) Gemma, 16 år, blir kidnappad på Bankoks flygplats och förd till ett ödsligt ställe i den australiensiska öknen. Mannen som kidnappat henne, Ty, har haft ögonen på Gemma i flera år och och stora planer för henne. Boken är skriven som ett brev till Gemma från hennes kidnappare och långsamt växer bilden av Ty fram, samtidigt som förhållandet mellan honom och hans offer skildras...

Böckerna finns såklart på bibblan! Skulle de vara utlånade kan ni testa med Jenny Jägerfelds Här ligger jag och blöder (Augustvinnaren som vi tipsat om i ett tidigare inlägg) eller De som lever vidare, tionde och sista delen i Kjetil Johnsens serie Tre (om ni har läst de nio som har kommit innan förstås...)

Tack för tipsen, Lina!

/Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar