onsdag 16 februari 2011

Wordy Wednesday - lyckan kommer, lyckan går

Vad är lycka? På SVT visas just nu serien Jakten på lyckan. Hanna Hellquist reser runt i Sverige för att hitta lyckan. Kan man lära sig vara lycklig? Har olika människor olika förutsättningar att känna lycka - finns det en lyckogen? Hur vet man om man är lycklig?

Igår träffade Hanna författaren Maria Sveland, som bland annat skrivit boken Bitterfittan, och pratade med henne om lycka. Maria har levt i kärnfamilj med man och barn men det var inte hennes grej. Hennes resonemang kring tvåsamhet och livslånga relationer var intressant. På programmets hemsida kan du lyssna på samtalet och dessutom passa på att göra ett lyckotest.

I Martin Widmarks och Petter Lidbecks serie I elfte timmen heter andra delen Lyckans hjul. Dom inte helt vanliga pensionärerna Osvald, Dagny och Grace drar till Mallorca för att fira men upptäcker snart att allt inte står rätt till. Det är nåt skumt på gång och det handlar om mycket pengar. Att ha tre gamlingar som huvudpersoner i spännande böcker för unga är ett ovanligt grepp men det funkar.
Mårten Sandén kom 2007 ut med boken En plats de kallar Lyckan. Om Mia som trivs med sitt jobb på pizzerian, har dåliga betyg och inte alls vill plugga och om John som har höga krav att leva upp till och snart ska börja på internatskolan Lundsberg. Och om det övergivna lusthuset som båda två ser som sitt hemliga rum...

/ Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar