tisdag 17 april 2012

Nazister på månen - räknas det som liv i rymden?

"Vid andra världskrigets slut flydde nazisterna till ”the dark side of the moon” och byggde upp en hemlig månbas, en flotta med rymdskepp och förberedde sig för att erövra jorden. När en amerikansk astronaut landar lite väl nära månbasen och tillfångatas, tillsammans med sin fantastiska smart phone, inser man att ett teknologiskt genombrott skett på jorden och åker för att hämta fler. Väl där, 70 år senare, är det dags. Fjärde riket ska resas."

Så lyder SF:s beskrivning av den nya finska filmen Iron Sky som, av olika skäl, har väckt mycket uppmärksamhet. Bland annat på grund av att filmskaparna använt sig av "crowd funding" och "crowd sourcing". Enkelt förklarat innebär det att när pengar och personal inte räcker till så ber man den tilltänkta publiken, i det här fallet science fiction-nördarna, om hjälp. Det visade sig vara ett lyckokast och filmen ser (åtminstone enligt skaparna) lika påkostad ut som en amerikansk mångmiljonsatsning.

SVT:s Kulturnyheterna vet mer om detta, kolla in inslaget från den 10 april: http://svtplay.se/v/2768219/kulturnyheterna/10_4_19_00?sb,p102864,2,f,-1

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar