torsdag 12 juli 2012

Att bli den man är


Att vara tonåring är inte alltid så lätt. Både kropp och knopp tycks ha ett eget liv och många unga känner sig vilsna; vem är jag, vad är jag, vad vill jag? Vart är världen på väg? Det är både läskigt och spännande att ha ett långt liv framför sig. Många unga, och äldre, författare har skildrat den här tiden i sina liv.

Hannah Strömberg heter en debutant som i dagarna ger ut boken Förnekelsen. Så här skriver förlaget på sin hemsida:

"Innan Lina förstår hur bra livet kan vara, går hon igenom ett helvete. Hennes armar är ärrade av något dåligt och hennes självkänsla ligger och vilar på botten av ett hål. Ingen förstår henne. Ingen accepterar henne. Ingen älskar henne. I alla fall inte enligt henne själv.
Lina gör allt för att dölja sitt inre. Hon kämpar med att acceptera sig själv som homosexuell och vill inget hellre än att bli av med sitt destruktiva beteende. Hon inser att hon inte kan dölja sina självskador längre. Det måste få ett slut."

Det finns fortfarande ganska få böcker om hur det är att vara ung och homosexuell i Sverige idag så Hannah Strömbergs bok, som bygger på hennes eget liv, är ett välkommet tillskott. Boken kommer att finnas här på bibblan inom snar framtid.

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar