onsdag 25 juli 2012

Att skriva tillsammans

Tillbaka efter semestern och lässuget börjar visa sig igen. Under semestern har jag mer eller mindre också tagit ledigt från att läsa (jo, faktiskt!), men nu när jag är på jobbet igen kommer längtan efter en riktigt bra bok tillbaka. Under de senaste åren verkar det ha blivit poppis att skriva böcker tillsammans. För några år sedan kom till exempel Katarina Kieris och Per Nilssons ungdomsbok Under det här trädet, och snart kommer det fler ungdomsböcker som är skriva av två författare. Två böcker jag verkligen ser fram emot att läsa är Johanna Lindbäcks och Lisa Bjärbos Inte nu (som vi tidigare bloggat om här), och Lina Forss och Niklas Krogs En natt, där författarna låter sina karaktärer från tidigare böcker, Timotej och Turk, mötas. En natt är enligt förlaget Bonnier Carlsen, "en känsloladdad kärlekshistoria om två unga människor, en decembernatt i Stockholm". Detta skriver förlaget om boken:
Snön yr på Hamngatan, i skyltfönstren glittrar julen. Basketkillen Turk känner sig låg och han gillar egentligen bara träningarna numera. Östermalmstjejen Timotej har precis kommit hem från London för att fira jul. När hon krockar med Turk händer något sällsynt: för en kort stund är Timotej mållös.

Turk och Timotej tycker olika om nästan allt, men kan inte släppa varandra. En natt ska de munhuggas och hångla - och mer. En natt ska de lyssna till varandras berättelse och komma svindlande nära. Och när en blek morgon gryr är sagan över. Det är vad de tror.

"Turk och Timotej: En natt" är kärleksromanen för alla som väntar på och längtar efter det magiska livsförändrande mötet.

Niklas Krog var en av de författare jag lyssnade på under LitteraLund i april, och det var då jag blev riktigt sugen på att läsa boken om Turk och Timotej. Den kommer i september - ett skäl att längta till hösten!

Vill du läsa mer om Niklas Krog kan du kolla in hans hemsida, och Lina Forss kan du följa via hennes blogg. Och precis som vanligt kan du reservera böcker i bibliotekskatalogen.

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar