måndag 9 januari 2012

Miscellaneous Monday - Klimat

Är det någon mer än jag som känner sig lite trött på vår gråmulna omgivning? Då tänker jag inte främst på människorna i min närhet utan VÄDRET! Man börjar ju fundera över hur det står till med vårt klimat när hela december har gått utan det knappt fallit en enda snöflinga och det bara regnar! Vad är det som händer?
Nu i dagarna släpps en bok heter "Mitt klimatkatastrofala liv" skriven av Saci Lloyd. Vet inte om den kommer att ge något svar på klimatfrågan men enligt en recension så hade boken humor, vilket också kan behövas när man diskuterar dessa frågor.
Boken handlar om Laura Brown som bor i London 2015:

"För att göra något åt koldioxidutsläppen och de drastiska klimatförändringarna tvingar regeringen alla att börja ransonera den energi de förbrukar. Så inte nog med att Laura Brown måste tänka efter ordentligt innan hon tar en dusch, laddar sin mobil eller repar med sitt punkband - resten av medlemmarna i hennes familj verkar ha flippat ur totalt. Lauras storasyrra drar nämligen till Ibiza och gör av med hela familjens klimatpoäng för en månad och hennes pappa byter bort bilen mot en skottkärra verktyg och en gris. Och som om det inte vore nog försöker hennes mamma komma i kontakt med sin inre varg.
Samtidigt som oväder härjar i Europa och en översvämning hotar London försöker Laura hålla sig flytande genom att föra dagbok över sin skruvade tillvaro."

Snart finns boken på biblioteket och framöver kommer det fler böcker om Laura. Serien heter "Carbon diaries". Ska bli spännande att läsa!
/Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar