måndag 16 januari 2012

Miscellaneous Monday - lyssna

Ibland är det skönt att lyssna på böcker, i telefonen eller i cd-spelaren. För en del kan bokstäverna blanda ihop sig när man försöker läsa och då passar det utmärkt att njuta av en bok i ljudform i stället. Du vet väl om att du kan låna cd-böcker, mp3-böcker och e-ljudböcker på biblioteket? Det finns massor med olika titlar att välja mellan!

I Stockholm finns Tal- och punktskriftsbiblioteket och de har specialicerat sig på material för de som har svårt att läsa vanlig skrift, t.ex. synskadade och dyslektiker. En nyhet för mig var att de även ger ut taltidningar. Här är två taltidningar för dig som är ung:
Popcorn taltidning (90 min, 12 nr/år)innehåller reportage för barn och ungdomar, boktips och följetonger. Tidningen är uppdelad i två avdelningar, en är riktad till barn mellan 6-12 år och den andra riktad till ungdomar mellan 13-18 år.
Bubbel (90 min, 26 nr/år)vänder sig till barn och ungdomar där innehållet baseras på klipp ur serietidningar som dramatiseras. Bubbel innehåller även boktips, roliga historier, följetonger och tävlingar.

Föräldrar kan kostnadsfritt prenumera på tidningarna till sina barn och ungdomar (under 18 år). Kontakta TPB för prenumeration pren@tpb.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar