lördag 13 oktober 2012

Lördagsgodis!

Så här på lördagen passar det extra bra med följande glada nyhet: EU kommer inte att förbjuda saltlakritsen trots allt. Grattis alla lakritsälskare!

Aftonbladet skriver "Det var i våras som det kom ett förslag i EU om att sänka högsta tillåtna mängd salmiak (ammoniumklorid) i lakrits till tre gram per kilo. Saltlakrits innehåller ungefär 70 gram per kilo, och skulle därför förbjudas om förslaget blev verklighet.
Livsmedelsföretagen, godistillverkare och branschorganisationer i Norden har protesterat mot förslaget eftersom mängden saltlakrits man får i sig är så liten att den inte anses utgöra någon hälsofara." Äntligen!

Igår kungjorde den norska Nobel-kommittén att just EU utsetts till mottagare av 2012 års fredspris.(Troligtvis inte på grund av lakritsbeslutet men man vet ju aldrig...) Beslutet har väckt mycket debatt runt om i världen. EU bildades efter andra världskriget och ett av syftena med unionen var att bibehålla freden i Europa. Frågan är om man har lyckats? Och hur har det gått med freden i resten av världen?

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar