fredag 5 oktober 2012

Hett om sex och kärlek


I tisdags var det åter dags för ett uppslag om barn- och ungdomskultur i Kristianstadsbladet. Det bjöds bland annat på en artikel om den högaktuella novellsamlingen Het och en längre recension av Johanna Nilssons Gilla "Hata horan!" 6 stycken korta bokrecensioner blev det också, du kan läsa dem här. Kristianstadsbladet ger dig chansen att vinna ett ex av en av de recenserade böckerna: Niklas Krogs och Lina Forss gemensamma bok Turk & Timotej - en natt. Såhär står det i Kristianstadsbladet att du ska gå tillväga om du vill vara med i utlottningen: "Mejla ditt namn och adress till kultur@kristianstadsbladet.se, så är du med i utlottningen. Senast söndag den 7 oktober behöver vi ditt mejl."

Själv recenserade jag bland annat just novellsamlingen Het med omdömet:

Om tio av Sveriges främsta ungdomsförfattare, bland andra Åsa Anderberg Strollo, Gunnar Ardelius, Jessica Schiefauer och Lisa Bjärbo medverkar i samma bokprojekt, kan det bli annat än bra?

I denna erotiska novellsamling finns något för alla: för tjejen som är sjukt attraherad av sin homosexuelle (?) killkompis, för killen som är sugen på ett ligg med sin bäste polare och för den som helt enkelt bara är nykär. Boken fyller ett tomrum inom ungdomslitteraturen, som inte är bortskämd med sexskildringar.

Så nej, det kan inte bli annat än bra. Väldigt bra. Snyggt paketerat, snyggt innehåll och ja, helt klart hett.

Böckerna finns förstås också på bibblan. Välkommen hit!

/Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar