måndag 18 april 2011

Miscellaeous Monday - modern klassiker

Om ni vill se en modern teaterklassiker ska ni bege er till Kristianstads teater imorgon kl 19. Då visas nämligen Lång dags färd mot natt av Eugene O'Neill. Pjäsen hade urpermiär på Dramaten 1956 och är en av världens mest välkända och spelade dramatiska verk. Så här står det på Riksteaterns hemsida:

"Familjen Tyrone är en ganska vanlig familj. Alla är bara så beroende av bekräftelse, av pengar, av alkohol, av smärtstillande, men framför allt av varandra. Kanske hatar de varandra, men de älskar varandra lika mycket. Det är det som gör uppgörelsen så våldsam. Det är det som gör allting så svårt."

Familjelivet är inte alltid så lätt och det kommer verkligen till uttryck i det här teaterstycket. Livslögner, svek och syskonrivalitet är bara några av ingredienserna som kryddar dygnet när allt ställs på sin spets; mamma, pappa och två söner instängda tillsammans i ett sommarhus. Musiken har en stor roll i den här uppsättningen och det känns extra spännande. Och vill ni läsa Lång dags färd mot natt - låna den på bibblan!

/Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar