torsdag 27 maj 2010

Tittering Thursday - jag skriver alltså finns jag, del 4

Chrib fokuserar, som ni kanske märkt (!), denna vecka på skrivande. Vi vill gärna lyfta fram hur KUL det faktiskt är att skriva! Man behöver inte vara en fix och färdig författare, det viktiga är ju egentligen inte målet utan vägen dit...!

Det finns många möjligheter att träna på sitt skrivande innan man skickar in bidrag till skrivartävlingar, tidningar eller kanske till och med till bokförlag. Ett bra sätt att öva på sitt skrivande kan vara att blogga. Då syns resultatet snabbt och förhoppningsvis får man också feedback på sina alster. Eleverna på Rönnowskolan i Åhus har en blogg där de skriver om böcker, och det som är bra är att man kan skriva om böcker helt på sitt eget sätt! Så kolla in Bookzeen! En annan blogg som vi på Chrib brukar läsa är Matildas läshörna. Här finns verkligen mängder med boktips! Och Matilda förmedlar på ett himla bra sätt hur KUL det är med böcker, läsande och skrivande. Är det någon som vet några bra bloggar om skrivande och läsande, tipsa gärna oss!

En annan KUL grej som vi avslöjar här idag, är att Johanna Thydell kommer till Kristianstad bokfestival den 3 september!!! Johanna Thydell har en egen författarskola för dem som vill komma igång med sitt skrivande. Första delen visas här. Lycka till med skrivandet!/Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar