fredag 3 september 2010

Freaky Friday - vampyrer, Widmark och vadis?

Kristianstad bokfestival fortsätter i stor stil! Som ni kan läsa på vuxenbloggen De nio invigs festivalen idag kl 15.15 och därefter fortsätter programmet med en massa intressanta författare ända till imorgon kväll. Det finns dessutom flera möjligheter att gå på teater i samband med bokfestivalen! Ikväll visas den prisade Shakespeare - den absoluta sanningen med 1 2 3 Schtunk på Kristianstads teater (i samarbete med Kristianstads teaterförening). Vem var Shakespeare egentligen? Var kom han ifrån? Och vart tog han vägen? Förhoppningsvis får vi svar på dessa frågor ikväll...

Frågan är var Kurt går i föreställningen Kurt quo vadis?. Från början är Kurt quo vadis? en bok av den norske författaren Erlend Loe. Nu har Teater 23 från Malmö gjort en pjäs av boken och den har verkligen blivit jättebra! Det handlar om att vilja vara viktig och betydelsefull, men också om fördomar och om vikten att få vara sig själv. Den här föreställningen kan absolut ses av både barn, ungdomar och vuxna!

Förutom detta kan ni komma och lyssna på Martin Widmark, författare till bland annat deckarna om David och Larissa och ungdomsboken Kabinettets hemlighet. Välkomna!

/Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar